Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei a relansat campania de promovare a lecturii în aer liber, intitulată „Cuibul de cărți”, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei.

cuibul de carti
Toți cei care doresc să se bucure de lectură în aer liber, pot face acest lucru în parcul dendrologic din Carei. Proiectul constă în amplasarea de căsuțe din lemn în mai multe locații din parcul dendrologic din Carei, în care sunt așezate cărți, care pot fi citite de trecători.
Cele patru cuiburi au fost așezate la intrarea principală a Castelului, lângă fântâna arteziană din parc și în apropierea bustului contelui Alexander Károlyi. Și în acest an, una din cele patru căsuțe (cea de lângă bustul contelui Alexander Károlyi), va conține cărți pentru copii, astfel încât și copii să poată să citească cărți special pregătite pentru ei.
Trecătorii vor putea alege o carte, pe care, după ce o studiază, sunt rugați să o pună la loc, dând astfel posibilitatea și altor vizitatori să citească aceeași carte.
Fiecare Cuib de cărți cuprinde 10 cărți în limba română și maghiară.
Campania se va desfăşura pe toată durata verii.
Direcția de Cultură și Sport mai informează că la intrarea în castel dinspre Monumentul Ostașului Român va fi amplasată o urnă, în care toți cei care doresc să doneze cărți pentru sprijinirea campaniei și diversificarea titlurilor, pot face acest lucru, începând de luni, 22 mai 2017.