În data de 12.05.2017, în jurul orei 20.45, în urma mai multor sesizări venite prin SNUAU 112, cu privire la faptul că în remorca unui autotren înmatriculat în Serbia, se observă că se află mai multe persoane, autotrenul a fost dat in consemn, fiind dirijate către zona indicată echipaje din cadrul Poliției Municipiului Carei, Secției Rurale Satu Mare si ale Biroului Rutier Satu Mare, concomitent fiind sesizată și Poliția de frontieră.


Autovehiculul în cauză, a fost interceptat în trafic pe raza localității Doba de către patrula Secției Rurale Satu Mare, formată dintr-un polițist și un jandarm, care în urma verificărilor efectuate, a stabilit că la volan se află un cetățean sârb de 38 ani, intrat în România prin punctul de trecere vamal Jimbolia, cu destinația Rusia.
Trecând la verificarea remorcii, s-a stabilit ca aceasta prezintă o tăietura in prelată în forma de “L”, în interior fiind identificate astfel trei persoane de sex masculin, din care una de 30 de ani și doi minori de 13 respectiv 16 ani. Aceștia nu posedau documente asupra lor si nu erau vorbitori de limba română și conform propriilor declarații, ar fi cetățeni afgani.
Cei în cauză, împreună cu documentele întocmite cu ocazia constatării, au fost predați Serviciului Teritorial Poliție de Frontieră Satu Mare, spre competentă continuare a cercetărilor.