Vineri, 12 mai 2017, de la orele 10.30 şi 11.30 au avut loc două reprezentaţii ale spectacolului vizual non-verbal, cu proiecţie 3D, „Gulliver”, prezentat de actorii trupei Arcadia de la Teatrul Regina Maria din Oradea, informează Direcţia de Cultură.


Ineditul spectacol a îmbinat universul animaţiei păpuşilor mânuite de actorii păpuşari Zentania Lupşe, Consuela Egyed, Alexandru Pop, Florian Silaghi, cu imaginile 3D stereoscopice concepute de regizorul de teatru Radu Dinulescu şi artistul grafician belgian Armand Richelet-Kleinberg.
Timp de 45 de minute, aproape 300 de copii de la grădiniţele şi şcolile gimnaziale din Carei au pornit într-o aventură plină de peripeţii ale tânărului Gulliver, un copil din zilele noastre, de vreo 8 – 9 ani, atât de pasionat de jocurile video, încât ajunge să fie absorbit de-a binelea în lumea virtuală.
Reacţiile micuţilor spectatori, precum şi aplauzele din timpul şi de la finalul spectacolului au reprezentat dovada unei experienţe greu de uitat pentru aceştia.