În cursul zilei de ieri, 10 mai 2017, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pe DN19, în localitatea Păulian, un autoturism condus de un sălăjean, în vârstă de 48 ani, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

etilotes1
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 1.08 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și i s-a întocmit dosar penal.
Poliţiştii sătmăreni au acţionat în cursul zilei de ieri pe drumurile publice de pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulaţie.
Pentru abaterile constatate , au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 28.877 lei.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 16 premise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.
Printre permisele ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, se află și cel al unui cetățean italian de 33 de ani care a fost surprins de aparatul radar al Serviciului Rutier, circulând pe DN 19, în localitatea Ciuperceni cu viteza de 120 km/h. Pe lângă măsura complementară, cel de la volan au fost sancționat și cu amendă contravențională în valoare de 1305 lei.