Interviu cu Dan Bontea, preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Carei

bontea
Reporter: – Ce v-a determinat să candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PNL Carei?
Dan Bontea: – Provin dintr-o familie liberală. Am fost crescut în spirit liberal, în perioada în care comunismul era în floare, având mai mulţi mentori. Le mulţumesc tatălui şi bunicului meu, fervenţi liberali, care m-au crescut în acest spirit. N-a fost o decizie uşoară, dar am considerat că adevăratele valori liberale, în asentimentul cărora am fost educat, trebuie să continue la nivel de Carei. Aceasta a fost decizia mea şi consider că într-un oraş multietnic valoare elitistă a liberalismului nu poate fi contestată şi, cu respect o afirm, indiferent de etnia pe care o avem.
Reporter: – Cum a decurs conferinţa de alegeri a PNL Carei?
Dan Bontea: – Am ţinut ca această conferinţă să fie organizată într-un mod deschis şi transparent, conform regulamentului intern şi statutului PNL. Mă încântă faptul că tot ceea ce s-a întâmplat la respectiva conferinţă s-a desfăşurat conform celor spuse anterior, adicăp într-un mod deschis, transparent şi tranşant.
Reporter: – Ce situaţie aţi preluat la PNL Carei şi ce veţi face în continuare?
Dan Bontea: – Consider că în momentul de faţă PNL are o imagine erodată la nivel naţional, care concordă şi cu realitatea de pe plan local. Vreau să-i mulţumesc colegului meu liberal Ovidiu Papi şi echipei, care în momente de restrişte şi-au asumat această responsabilitate, conducând un birou interimar, dând startul reconstrucţiei PNL Carei de la temelii. Pot să afirm deschis că voi continua reconstrucţia PNL Carei de la temelii. Pornesc cu o echipă solidă, motivată şi conştientă de responsabilitatea pe care şi-a asumat-o. Aceşti oameni care sunt în echipa liberală îşi doresc o colaborare şi o deschidere totală vizavi de administraţia locală şi de celelalte partide politice din Carei. Considerăm că şi noi suntem în slujba cetăţeanului careian, indiferent de etnia pe care o poartă. Doar împreună şi uniţi putem să construim un viitor comun pentru Carei. Pe această cale, invit acele persoane care sunt în asentimentul echipei noastre să ni se alăture, neţinând cont decât de valorile liberale, nu de etnie, religie sau alte convingeri civice.
A consemnat Szasz Lorand