Joi seară, o careiancă a fost la un pas de a-şi pierde viaţa, reuşind să se ferească în ultima clipă de o creangă ruptă de vânt lângă parcul Kossuth. Careianca a scăpta nevătămată, în schimb maşina i-a fost grav avariată. Acest incident, care era să se finalizeze cu o tragedie, readuce în atenţie problema copacilor bătrâni din Carei, copaci ce pot deveni un adevărat pericol public.

opinie

Careianca Doboş Carmen a fost joi după-amiază, în vizită la o cunoştinţă, mama unui fost consilier local. Şi-a parcat maşina în faţa casei, lângă parcul Kossuth. Când a vrut să plece spre casă, în jurul orei 17.30, s-a apropiat de maşină. „Atunci doamna la care am fost în vizită mi-a strigat îngrozită să fug de acolo. Am apucat să fac câţiva paşi. Am auzit un zgomot îngrozitor, iar apoi am văzut că o creangă ruptă de vânt a căzut peste maşina mea, făcând-o praf. Am scăpat milimetric. Dacă nu m-aş fi ferit, creanga respectivă ar fi căzut peste mine şi m-ar fi omorât”, ne-a declarat careianca Doboş Carmen.
Interesant este faptul că imediat la faţa locului a apărut consilierul local Ilie Ciută, care a început să facă poză după poză, mai ceva ca un paparazzi. La scurt timp, pozele făcute de el au apărut pe blogul deţinut de soţia sa, ataşate unui articol intitulat „Copac căzut peste maşină la Carei”. „Vremea capricioasă din această perioadă face ravagii în ţară dar nu numai. Vântul puternic din această după amiază a rupt copacii bătrâni din parcul careian reabilitat pentru a deservi locuitorii cartierului Republicii”, sunt cele două fraze care însoţesc pozele făcute de consilierul local Ilie Ciută.

copac
Din păcate pentru autorii articolului şi ai pozelor, treburile sunt puţin mai complicate. Taman ei sunt cei care au început protestele împotriva tăierii copacilor bătrâni din Carei. Ba chiar au făcut şi plângeri pe la diverse instituţii împotriva reprezentanţilor Primăriei Carei. Nici nu e de mirare că cei de la Primărie se feresc de tăierea copacilor mai ceva ca dracul de tămâie. Nimeni nu vrea să taie nimic, de frica unor eventuale plângeri şi reclamaţii.
Din aceste motive, numeroşi copaci bătrâni au rămas în picioare, constituind un adevărat pericol public. Joi seara a fost distrusă doar o maşină, însă ce se va întâmpla când cineva îşi va pierde viaţa? Oare cum vor reacţiona cei care, din motive politicianiste, s-au împotrivit tăierilor? Mai mult ca sigur că vor aplica politică a struţului, după cum au făcut-o şi joi seară. Mai corect ar fi fost ca în articolul postat de consoarta consilierului local să se fi scris ceva de genul „din cauza noastră şi a protestelor noastre, o maşină a fost distrusă de creanga unui copac bătrân. O femeie era să fie omorâtă din cauza noastră. Ne cerem scuze pentru ceea ce am făcut şi solicităm Primăriei să taie toţi copacii bătrâni din Carei”. Nici vorbă de aşa ceva. Totuşi, cu riscul de a supăra cuplul politiciano-ziarist, Opinie de Carei solicită administraţiei locale să taie copacii îmbătrâniţi din municipiul nostru până când nu va avea loc o tragedie.