În data de 17.04.2017, polițiștii Secției Rurale Beltiug, aflați în dispozitivul de control constituit pentru combaterea comerţului ilicit cu ţigarete sau alte produse accizabile, pe zona de frontieră cu Ucraina, au oprit în trafic în comuna Halmeu,un autoturism condus de un bărbat, de 32 de ani, din Ucraina, informează IPJ Satu Mare.

tigari

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au decoperit pachete de țigări susceptibile a proveni din contrabandă, ascunse în diverse lăcașuri constituite în portiere, banchete, bord și bara de protecție. În total, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 3989 de pachete de țigări ce nu prezentau banderole de marcaj sau timbru fiscal, fiind de proveniență din Ucraina și au indisponibilizat autoturismul.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.