Polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au intervenit în data de 14.04.2017, ora 21.10, pentru soluționarea unui eveniment rutier produs în comuna Vetiș. La fața locului s-a constatat că un tânăr de 23 de ani din Vetiș, a condus o motocicletă neînmatriculată, având ca pasager un alt bărbat din Vetiș, de 33 de ani, iar la o curbă uşoară spre stânga a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrând în şanţul din partea dreaptă, informează IPJ Satu Mare.

etilotes1
În urma evenimentului a rezultat avarierea motociclului și vătămarea corporală a conducătorului motocicletei. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul afişat fiind de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din verificările efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie şi că motocicleta cu care se deplasa nu este înmatriculată, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal.
La data de 15.04.2017, ora 21:10, echipajul mixt constituit la nivelul Poliției Orașului Tășnad, format din polițiști și jandarmi, a identificat pe strada Petru Maior din localitate, un conducător auto de 67 de ani, din Cehal, care s-a urcat la volanul autoturismului după ce a consumat băuturi alcoolice. Testarea alcoolscop a relevat pentru acesta o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool în aerul expirat, iar fiind invitat la unitatea spitalicească pentru recoltare de probe, acesta a refuzat. Extinzând verificările, polițiștii au constatat că cel în cauză are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Conducătorul auto este cercetat în prezent pentru conducere fără permis și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Polițiștii Secției Rurale Beltiug aflați în serviciu în comun cu cei din cadrul Poliției Oraș Ardud, au identificat la data de 17.04.2017, ora 03.05, pe strada Piața Morii, din comuna Viile Satu Mare, un tânăr de 28 de ani din localitate, în timp ce conducea autoturismul privat având o îmbibație alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la UPU Satu Mare, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în cadrul dosarului penal constituit în acest scop.
În data de 17.04.2017, la ora 21:25, poliția a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că pe DJ 193, în localitatea Ambud, a avut loc un eveniment rutier. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat faptul că un autoturism se afla răsturnat pe marginea drumului, în afara părții carosabile, pe partea stânga din direcția Păulești – Petin, iar conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 38 ani, din Satu Mare. La testarea acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare a concentrației alcoolice de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la UPU Satu Mare în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
La data de 17.04.2017, ora 15:30, polițiștii Secţiei Rurale Gherţa Mică în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe DJ109L, în loc Gherţa Mică, au observat un autoturism, ce avea aplicate plăcuţele provizorii de înmatriculare, abandonat în afara părţii carosabile și avariat în proporţie de 80%. După efectuarea verificărilor de rigoare, polițiștii l-au identificat pe cel care era la volan, ca fiind un bărbat de 45 de ani din Gherța Mare, în sarcina căruia s-a reținut faptul că a condus autoturismul în cauză fără a poseda permis de conducere și cu care s-a răsturnat după ce a lovit un cap de pod, dar și faptul că a pus autoturismul în circulație deși valabilitatea numerelor provizorii era expirată.