Ca urmare a prezentării în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei cu propunere de luare a unor măsuri preventive a bărbatului, în vârstă de 42 de ani, din Dindești, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor furt calificat, procurorul de caz a emis pe numele acestuia ordonanța de luare a măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile, informează IPJ Satu Mare.

arestat

Ca urmare a prezentării în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă, a tânărului de 17 de ani din Carei, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, Judecătoria Carei a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Reamintim că la data de 03 aprilie a.c., o femeie din Carei, domiciliată pe strada Kaffka Margit, a sesizat poliţia că, în cursul serii, persoane necunoscute i-au pătruns în locuință prin escaladarea unui geam și i-au furat suma de 17.000 lei și 3800 euro.
Investigaţiile şi cercetările efectuate de poliţişti au dus la identificarea unui tânăr de 17 de ani, din Carei, bănuit de comiterea furtului. Valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 34 000 de lei, care până în prezent nu a fost recuperat.
Tot ieri, polițiștii Postului de Poliție Comunal Andrid au identificat ca principali bănuiți în comiterea a două fururi calificate din două locuințe, un tânăr de 19 ani și un bărbat de 42 ani, ambii din localitatea Dindești.
În sarcina acestora s-a reținut faptul că în cursul lunii ianuarie 2016 ar fi pătruns prin ușa închisă dar neasigurată în locuința unei consătene, la care au lucrat ca zilieri și au sustras suma de 500 Euro și un laptop. Tot în sarcina celor doi a fost reținută o a doua faptă de furt calificat, comisă în cursul lunii aprilie 2016 dintr-o altă locuință din Dindești. În acest caz aceștia ar fi pătruns în locuință prin spargerea unui geam și au sustras suma de 450 lei.
În ambele cauze cei doi au urmărit momentul în care proprietarii locuințelor erau plecați de acasă.
Bărbatul de 42 ani a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, fiind prezentat Judecătoriei Carei cu propunere de luare a unor măsuri preventive. Magistrații au emis mandat de arestare pe 30 de zile.