Sâmbătă, 25 martie 2017, începând cu ora 12.00, în Sala „Deák Endre” a Centrului Cultural Carei s-a desfăşurat cea de-a opta ediţie a concursului de talente în domeniul muzicii uşoare STAR SELECT. La ediţia din acest an s-au înscris 23 de concurenţi din judeţul Satu Mare şi din Ungaria, informează Direcţia de Cultură.


Concursul s-a desfăşurat pe două categorii: clasele V-VIII şi clasele IX – XII.
Juriul ediţiei de anul acesta a fost format din: Simion Bărnuţiu, compozitor şi instrumentist, Bogdan Georgescu, directorul Direcţiei de Cultură a Municipiului Carei, Ludescher Annamária, profesoară de muzică; Adrian Ştefănuţi, referent, Manuel Chivari, solist vocal şi finalist la concursul naţional „Românii au talent”, ediţia 2016.
Concursul a fost organizat la data de 25 martie, zi în care profesorul Karácsonyi Péter (1940-2001), fondatorul formaţiei „Castelanii”, ar fi împlinit 77 de ani. În cadrul evenimentului a avut loc şi un scurt moment omagial în memoria regretatului profesor, la bustul acestuia, amplasat în curtea Centrului Cultural din Carei. Profesorul Szűcs József a relatat câteva date biografice despre Karácsonyi Péter, amintind de rolul major jucat de acesta în mișcarea culturală careiană și în performanţele obţinute de Castelanii la nivel naţional şi internaţional. La finalul momentului omagial a fost depusă o coroană de flori la bustul profesorului Karácsonyi.
Câștigătorii celei de-a opta ediţii a concursului STARSELECT sunt:
Categoria Clasele V- VIII:
Locul I – Lingura Diana, 50 puncte
Locul al II-lea – Koch Vanessza, 46,5 puncte
Locul al III-lea – Holhos Sara, 43,4 puncte
Mențiune – Pintea Blanka, 43,1 puncte
Mențiune – Gál Stefania , 43 puncte

Categoria Clasele IX – XII:
Locul I – Lingura Tibor, 49,9 puncte
Locul al II-lea – Latiş Mălina, 44,2 puncte
Locul al III-lea – Deac Adina, 40,9 puncte
Mențiune – Gabor Tania, 40,4 puncte
Mențiune – Latiş Larisa, 38,8 puncte
Premiile şi diplomele au fost oferite de Primăria Municipiului Carei.
Logo-ul concursului din acest an a fost realizat de artistul vizual Fastus Josef.
Organizatorii felicită toţi concurenţii pentru modul în care s-au prezentat şi pentru rezultatele obţinute.