Lucrările de asfaltare a străzilor din municipiul Carei au început luni, 20 martie 2017. Pentru început, s-a intervenit pe străzile de pe partea dreaptă a Bulevardului 25 Octombrie, la ieșirea înspre Petrești. Deja s-au asfaltat străzile B.P. Hașdeu, Timotei Cipariu și Kogălniceanu. Potrivit estimărilor, lucrările vor continua în această zonă până săptămâna viitoare.

Lucrările, care sunt executate de firma Drum Construct SRL Pericei, au fost împărțite în patru pachete. Primul lot include asfaltarea unor străzi cu starea covorului asfaltic foarte rea. Este vorba de o suprafață de 86.883 mp de asfalt, lungimea totală a străzilor fiind de 14,134 km.
Al doilea lot include asfaltarea unor străzi pietruite. Străzile pietruite sunt situate în partea stângă și dreaptă a Bulevardului 25 Octombrie, la ieșirea din municipiul Carei înspre Petrești, precum și în satul aparținător Ianculești, șapte la număr. Suprafața totală a străzilor pietruite din Carei este de 48.911 mp, iar lungimea de 11,722 km, în timp ce suprafața totală a străzilor din satul aparținător Ianculești este de 7.600 mp, iar lungimea de 2,072 km.
”Pe străzile pietruite la care se lucrează în prezent vor fi turnate două straturi de asfalt, un strat de bază, cu o grosime de 6 cm, iar apoi un strat de uzură gros de 4 cm. De asemenea, pe ambele părți ale straturilor de asfalt vor fi amenajate acostamente de câte o jumătate de metru. Lățimea asfaltului este de patru metri, la care se adaugă acostementele de câte 50 cm. După turnarea asfaltului, Primăria Carei va amenaja rigole, astfel încât să se asigure scurgerea apei în rețeaua de canalizare pluvială, iar aceasta să nu intre în gospodăriile cetățenilor din zonă”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Al treilea lot include asfaltarea unor străzi de pământ, respectiv a unor porțiuni al Drumului Național 19, care traversează Careiul, de la calea ferată până la intersecția cu strada Agoston la intrarea dinspre Satu Mare, respectiv de la Crucea Neagră până la intersecția cu strada Miorița, la intrarea dinspre Oradea. Este vorba de 10.684 mp de străzi de pământ și 19.134 mp din DN 19, în lungime de 2,623 km, respectiv 1,348 km.
Al patrulea lot include asfaltarea de trotuare în suprafață totală de 44.200 mp. Lucrările vor începe în centru și se vor extinde spre periferiile municipiului Carei. Majoritatea acestor trotuare au fost realizate în urmă cu aproape o jumătate de secol.

La licitația pentru Marea Asfaltare, organizată de Primăria Carei, au fost depuse 49 de oferte din partea unor firme sau asocieri de firme de construcţii. Pentru lotul de străzi cu asfalt vechi, care trebuiesc reasfaltate, au fost depuse 11 oferte. Pentru al doilea lot, ce vizează asfaltarea unor străzi pietruite, au fost depuse 15 oferte, iar pentru lotul al treilea, ce cuprinde asfaltarea unor străzi de pământ, au fost depuse 13 oferte. De asemenea, pentru lotul de lucrări privind îmbrăcarea trotuarelor au fost depuse zece oferte.
Primăria Carei va continua extinderea programului de asfaltare a străzilor, lucrările urmând a fi finanțate din diferența de 9,05 milioane lei, neutilizată din creditul accesat de administrația locală.