Campionatului Național de Karate Shotokan ESKU (European Shotokan Karate Union), organizat de Federația Română de Karate, afiliată la WORLD KARATE FEDERATION, a fost găzduită, sâmbătă și duminică,(18-19 martie 2017), de Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești, unde peste 300 de sportivi de la 29 de cluburi au luptat pentru medaliile de campioni naționali.

Sportivii Bartincki Attila, Maurer Alex, conduși de vicepreședintele Bartincki Lajos, au reprezentat cu onoare Clubul Sportiv Karate Do B.F.K.S. din Carei și au cucerit 6 medalii: trei medalii de aur și trei medalii de argint.
La Kata (luptă imaginară cu adversari imaginari):
– două medalii de aur pentru: Bartincki Attila, categoria U21 și categoria de seniori,
– o medalie de argint pentru Maurer Alex, categoria U21.
La Kumite (luptă cu adversar):
– o medalie de aur și o medalie de argint pentru: Bartincki Attila, categoria U21 -60kg, respectiv seniori -60 kg,
– o medalie de argint pentru Maurer Alex, juniori +75 kg.
Președintele și instructorul clubului careian, dr. Fazekas György, dorește să-i îndemne pe toți cei care doresc să practice acest sport, să devină mult mai cumpătați, să învețe cum să-și mărească capacitatea de concentrare, să fie mai sănătoși, să vină la clubul sportiv Karate Do B.F.K.S. din Carei, marți și joi de la orele 17.00, în sala de sport din Centrul Social al Municipiului Carei, unde antrenamentele sunt gratuite. ”Mai bine zilnic, două ore de sport, decât două ore în fața calculatorului”, a declarat dr. Fazekas György.