Concurenţă mare la cea de-a 22-a ediţie a Concursului de vinuri nobile din Carei, care se va desfăşura mâine, 18 martie 2017, la motelul Vraja Viilor. Producătorii din zona Careiului, alături de cei din Ungaria, au înscris în concurs peste 120 de vinuri, respectiv peste 70 de vinuri albe şi aproape 50 roşii, potrivit organizatorilor.

vin16

Concursul de vinuri nobile din Carei este organizat de către Ordinul Cavalerilor Vinului Sf. Orban și Primăria Carei. Jurizarea concursului din acest an va fi asigurată de specialiști recunoscuți pe plan internațional: fostul președinte al Academiei de Vinuri din Budapesta, Modos Peter, jurnalistul oenolog, membru al Academiei de Vinuri din Budapesta, Vinicai Sandor, oenologul Sera Mihaly, și el membru al academiei budapestane, redactorul șef al publicației Caiete de vinificație din Ungaria, Horvath Csaba, respectiv recunoscutul specialist în domeniu, dr. Dorin Popa, din Oradea.
Ediția de anul trecut a Concursului de vinuri nobile de Carei a fost câştigată de Kallos Ferenc, reprezentantul cramei Dobra Wine, cu un vin merlot, care o obţinut 18,8 puncte. De asemenea, la concursul respectiv au fost acordate zece medalii de aur, 29 de argint şi 27 de bronz.