Primăria Carei face public proiectul de buget pe anul în curs. Veniturile totale ale acestuia sunt prognozate la nivelul sumei de 54,75 milioane lei. Veniturile proprii sunt în sumă de 27,3 milioane lei, în creștere cu 5% față de realizările din cursul anului trecut, se arată în proiectul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

beko1
”Considerăm că această creștere se va realiza din cotele defalcate din impozitul pe venit. La celelalte elemente, preconnizăm realizări similare cu cele de anul trecut”, a declarat city managerul Beko Tamas.
Veniturile din sponsorizări vor fi în sumă de 109.000 lei, care au fost atrase de unitățile de învățământ. Cotele TVA pentru echilibrare de la Consiliul Județean și Finanțe sunt de 207.000 lei.
Sumele din TVA pentru cheltuieli descentralizate sunt de 26,8 milioane lei. ”Din acești bani se acoperă salariile personalului din învățământ, salariile îngrijitorilor persoanelor cu handicap și indemnizațiile persoanelor cu dizabilități, respectiv cheltuielile de bunuri și servicii din învățământ”, afirmă city managerul Beko Tamas.
Tot la capitolul venituri sunt incluse transferurile de la Direcția de Sănătate Publică și Consiliul Județean, în sumă de 339.000 lei, din care se acoperă cheltuielile cu salariile medicilor și asistenților de la cabinetele școlare, precum și o cotă parte din învățământul special de la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu. Suma a fost alocată doar pentru primele patru luni ale anului. Când se va aloca suma integrală va fi efectuată o rectificare a bugetului local.
La capitolul cheltuieli, se va asigura o funcționare în condiții normale a aparatului propriu al Primăriei Carei, precum și a tuturor instituțiilor subordonate.Se vor aloca sume consistente pentru funcționarea Centrului Cultural și a Fundației de Promovare a turismului cultural „Gróf Károlyi”, spune city managerul Beko Tamas.
Suma de aproximativ 2,1 milioane lei este alocată investițiilor. De asemenea, alți 770.000 lei vor apărea în capitolul ”Fond de rezervă”, destinați tot finanțării de investiții, care se vor debloca prin hotărâri ale Consiliului Local Carei, a adăugat city managerul Beko Tamas.