Adevărul despre modernizarea Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu

Imediat ce Primăria Carei a anunțat că a întocmit și a depus pe PNDL 2 un proiect privind modernizarea și extinderea Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu, bloggerița Daniela Ciută a și publicat pe blogul familial Buletin de Carei un articol intitulat pompos ”Se va moderniza Şcoala Vasile Lucaciu. Doar Buletin de Carei a scris despre starea geamurilor care se închid cu cuiul”. Apoi a urmat un nou articol în același stil a la Daniela Ciută, intitulat la fel de pompos ”Primăria Carei recunoaşte nevoia schimbării geamurilor care se închid cu cuiul. Şah-mat la fani”.

opinie

Dacă ar fi să credem cele scrise de către Daniela Ciută, ar trebui pur și simplu să îi mulțumim că există. Fără ea nu s-ar face absolut nimic în municipiul Carei. Bloggerița cu cititori din Bacău se laudă că a rezolvat plombări de gropi, probleme sociale, modernizări de școli și cine știe câte și mai câte. Probabil că aceste realizări există, însă numai în fantezia sa extrem de bogată. Între a semnala a problemă și a o rezolva este cale foarte lungă.
Adevărul este că administrația locală a pregătit de mai multă vreme un proiect de modernizare a Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu, care urma să fie depus spre finanțare în cadrul POR 2014-2020. Ulterior, s-a anunțat faptul că nu se vor acorda finanțări pentru imobilele istorice. Proiectul fiind totuși pregătit, conducerea Primăriei Carei a decis să caute o altă sursă de finanțare. Așa s-a ajuns la etapa a II-a a Programului Național de Dezvoltare Locală. Proiectul, care prevede extinderea Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu cu un corp nou P+2 și modernizarea clădirilor existente, a fost depus în cursul zilei de azi.
Acesta este adevărul, chiar dacă unor bloggeri afiliați politic nu le convine. Acei bloggeri cu soți politicieni, candidați eșuați, nu au rezolvat absolut nimic. Au scris doar ce le-a convenit, fără să menționeze vreodată că se lucrează la un proiect de modernizare a Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu. E mai simplu să ataci și să denigrezi decât să întrebi cum stau de fapt lucrurile. Dar la ce altceva ne puteam aștepta de la asemenea bloggeri locali, mai citiți de către băcăuani decât de către careieni!

Szasz Lorand

P.S. Îmi pare rău de faptul că, din cauza activității bloggeriței Daniela Ciută, atunci când dai o căutare pe Google despre Carei apar acele bude pline de rahat pentru care a făcut o adevărată obsesie într-o vreme. Păcat că nu apar aceleași imagini și atunci când dai o căutare pe Google cu numele său.


Lasă un răspuns