Cunoscuta bloggeriță Daniela Ciută a ieșit azi la rampă cu un nou articol senzațional în blogul de familie Buletin de Carei, intitulat ”Fără Buget pe 2017 la UAT Municipiul Carei”. În cadrul acestuia, soția consilierului local Ilie Ciută, mai cunoscută careienilor sub numele de Daniela Ciută, se lamentează că bugetul local al municipiului Carei nu a întocmit. Se lamentează degeaba, căci din nou nu are dreptate.

opinie

Dacă bloggerița Daniela Ciută ar fi avut simpla curiozitate să-și întrebe soțul, în calitate de consilier local, ar fi aflat și ea că bugetul local careian nu poate fi întocmit până când Consiliul Județean Satu Mare nu adoptă bugetul local al județului nostru. Abia atunci, administrația locală careiană va ști cu exactitate ce sume de bani îi sunt virate pe diverse capitole. Până atunci, totul e gargară. Și multă bălăcăreală, mai ales pe Facebook.
Un proiect de buget nu poate fi lansat în dezbatere publică atâta timp cât nu a fost definitivat. Momentan, se lucrează la respectivul proiect, chiar dacă bloggeriței noastre îi convine sau nu. În mod cert, nimeni nu are nevoie de ajutorul său.
Una peste alta, bloggerița Daniela Ciută a scris un nou articol despre nimic. A reușit doar să demonstreze că nu se pricepe deloc la administrația publică locală. Mai grav e că nici măcar nu a avut curiozitatea și răbdarea să se informeze de la soțul său, cel pe care îl ridică în slăvi la toate ședințele de Consiliu Local, și cu care împarte, cu acte în regulă, livingul, dormitorul și toaleta.

La final, aș vrea să o întreb pe distinsa bloggeriță de ce, în senzaționalul său titlu, a scris cuvântul ”Buget” cu literă mare la început? De asemenea, știu că îi place la nebunie faza aceasta cu UAT Municipiul Carei, dar dacă ar scrie pur și simplu Primăria Municipiului Carei poate ar înțelege mai multă lume la ce instituție se referă.

Szasz Lorand