Ca urmare a prezentării în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă, a bărbatului de 63 de ani din Rădulești, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, Judecătoria Carei a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, informează IPJ Satu Mare.

arestat

Reamintim că, aflați în continuarea cercetărilor într-un dosar de furt calificat, polițiștii careieni, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, au efectuat în data de 28.02.2017, două percheziții domiciliare la un bărbat de 63 de ani din Rădulești, bănuit de comiterea unui furt.
Din cercetări, a rezultat că acesta, în cursul lunii ianuarie, ar fi pătruns prin efracție în imobilul nelocuit din Carei al unui administrator de societate comercială, de unde ar fi sustras electronice și bunuri diverse în valoare de aproximativ 8000 lei.
Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri susceptibile a proveni din furturi, dar și o cagulă și mai multe instrumente speciale destinate anihilării sistemelor de închidere a ușilor.
Față de cel în cauză s-a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. Judecătoria Carei a emis un mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului domiciliat în Rădulești. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.