Vineri, 17 februarie 2017, începând cu ora 18.00, în Sala Cavalerilor din Castelul Károlyi, a avut loc lansarea albumului de benzi desenate „Eternul Adam“, realizat după o nuvelă de Jules Verne, urmată de o expoziţie de benzi desenate, informează Direcția de Cultură Carei.


Autorul albumului de benzi desenate, dr. Gabriel-Virgil Rusu este un om de cultură care activează în mai multe domenii, cum ar fi istoria, arta benzilor desenate şi muzica. A absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, Facultatea de Drept şi Facultatea de Istorie-Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai“, unde şi-a luat doctoratul şi desfăşoară activităţi didactice în calitate de profesor asociat. Este comisar şef de poliţie şi director adjunct al Şcolii de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca.
Gabriel-Virgil Rusu e şi un apreciat autor de benzi desenate, având expoziţii la diverse saloane de benzi desenate din ţară, în Bucureşti, Craiova, Constanţa, publicând peste 30 de lucrări şi trei albume: „Premiera“, „Porţile creaţiei“ şi ultimul album de acest gen, „Eternul Adam“, o povestire de 30 de pagini, inspirată dintr-o nuvelă mai puţin cunoscută a lui Jules Verne.
Manifestarea a fost deschisă de Szűcs József, Bogdan Georgescu şi Marius Georgescu, care au susţinut un scurt moment muzical.
Moderatorii evenimentului au fost Bogdan Georgescu şi Dan Coşarcă.
Gabriel-Virgil Rusu şi-a prezentat albumul de benzi desenate dar şi o altă carte a acestuia „Floarea pustei – istoria lui Rózsa Sándor, ultimul mare haiduc al Europei”, pentru care a dus o muncă de documentare de 10 ani. Acesta şi-a încheiat prezentarea cu interpretarea a trei melodii folk, în limba română şi maghiară, impresionând publicul cu timbrul vocal deosebit.
A mai luat cuvântul şi domnul profesor de desen Aurel Donca, invitat la eveniment, care s-a arătat impresionat de talentul domnului Rusu.
La finalul manifestării Gabriel-Virgil Rusu a primit o diplomă de onoare din partea Asociaţiei „Unirea 2009”, înmânată de preşedintele acesteia, domnul Victor Micle şi o creaţie grafică, care reprezenta un portret al autorului alături de soţia acestuia, din partea domnului Dan Coşarcă. După cum a menţionat domnul Coşarcă, desenul a fost realizat de fiica acestuia, Patricia, care dovedeşte de asemenea pasiune şi talent pentru acest domeniu.
Cei prezenţi au putut admira şi o expoziţie inedită de benzi desenate, care reprezintă o mică parte din creaţiile domnului Rusu.
Evenimentul a fost organizat de către Direcţia de Cultură şi Sport a municipiului Carei, în colaborare cu Centrul de promovare a turismului cultural „Grof Károlyi“.