Sâmbătă dimineaţă, poliţiştii de frontieră din PTF Petea au depistat, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean în vârstă de 51 de ani, condamnat definitiv pentru abuz în serviciu. Cetăţeanul respectiv era de fapt Ursache Radu Viorel, primarul comunei nemţene Bălţăteşti, condamnat de Curtea de Apel Bacău la doi ani şi opt luni de închisoare pentru asfaltarea unor drumuri doar pe hârtie, care se întorcea dintr-un concediu petrecut în Austria. 

radu-viorel-ursache
Primarul comunei Bălțătești, alături de primarul comunei Pipirig și de fostul primar al comunei Pipirig, au fost condamnați definitiv, în data de 10 februarie 2017, de Curtea de Apel Bacău pentru abuz în serviciu și abuz în serviciu contra intereselor publice, într-un dosar în care asfaltarea unor drumuri comunale s-au făcut doar pe hârtie, informează portalul stiri-neamt.ro
„Condamnă inculpatul Ursache Radu Viorel, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, la pedeapsa 2 ani şi 8 luni închisoare. Aplică inculpatului Ursache Radu Viorel pentru săvâşirea infracţiunii de abuz în serviciu, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăz. de art. 66 lit. a,b C.penal pe o perioadă de 1 an”, se arată în decizia Curţii de Apel Bacău.
Interesant este faptul că, în cazul în care OUG 13/2017 ar fi intrat în vigoare în forma aprobată de Guvern pe 31 ianuarie, primarul prins la Petea, dar şi alţi doi primari de comune din judeţul Neamţ ar fi scăpat de acuzaţia de abuz în serviciu întrucât prejudiciul era sub limita de 200.000 de lei.
„În data de 11.02.2017, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară cetățeanul român, R.U., în vârstă de 51 de ani, din județul Neamț, pasager într-un autoturism marca BMW X3. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis de către autoritățile din România, în data de 10.02.2017, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani si 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Persoana în cauză a fost predată de către polițiștii de frontieră unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, se arăta în comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.