Interviu cu careianca Ioana Guruță, membră a Horia Brenciu Orchestra


Reporter: – Cum decurge cariera muzicală?
Ioana Guruță: – Cariera mea muzicală mă ține în suspans, tot ceea ce mi se întâmplă e spontan și frumos. Mă bucur de fiecare moment la intensitate maximă și cred că în asta constă și fericirea propriu-zisă: să faci ce îți place și să trăiești fiecare clipă. În prezent colaborarea mea cu Maestrul Horia Brenciu continuă pe diverse evenimente, chiar în 23-24-25 februarie, am înțeles că vom reveni în Ardeal, mai exact la Zalău, Cluj, Baia Mare ( nu știu exact dacă așa va fi ordinea orașelor unde voi avea din nou ocazia să cânt alături de cei mai buni). Pe lângă această colaborare, mai susțin concerte în diverse locații din București, unde obișnuiesc să cânt cu cel mai bun pianist, așa cum îmi place mie să îl numesc, Marius Văduva. Și ca să fiu și mai sinceră, încă visez la un HIT.
Reporter: – Cum aţi ajuns membră a Orchestrei lui Horia Brenciu?
Ioana Guruță: – Cum am ajuns în HB Orchestra? Practic i-am ascultat într-o dimineață în direct la Tv și mi-au plăcut atât de mult, încât m-am întrebat ”cât de mișto ar putea să fie să cânți cu așa oameni profesioniști?”, iar la o scurtă perioadă de timp am auzit că Horia caută voci feminine ptr turneul național și am știut că aceea e șansa mea.
Reporter: – La câte concerte aţi participat alături de îndrăgitul artist?
Ioana Guruță: – Alături de ei am avut aproximativ 16 sau 17 concerte, nu mai știu cu exactitate. Cert este că fiecare concert dura undeva la minim două ore și jumătate.
Reporter: – Puteţi să ne împărtăşiţi cele mai frumoase momente din cadrul aceste colaborări?
Ioana Guruță: – Momente frumoase aș putea spune că au fost la fiecare concert, însă nu am cum să uit acei aproximativ 7.000 de spectatori de la Cluj, din Polivalentă, cele două concerte de la Sala Palatului și nu în ultimul rând concertele de la Satu Mare, unde Horia m-a prezentat pe scenă cântându-mi piesa ”Lady In Red”, eu purtând o rochie roșie, iar toată sala aplaudând încontinuu.
Reporter: – Ce planuri de viitor aveţi?
Ioana Guruță: – Planurile de viitor nu se spun, cel puțin mie îmi place să surprind, ba chiar mai mult, îmi place să fiu surprinsă. Viața ne rezervă în mare parte numai experiențe frumoase.
Reporter: – Nu doriţi să lucraţi din nou în mass-media?
Ioana Guruță: – Sunt de părere că ”niciodată să nu spui niciodată”, drept urmare, nu aș spune NU unui loc de muncă în televiziune.
Reporter: – Cât de des veniţi în Carei? Nu v-a trecut niciodată prin gând să vă restabiliţi în localitatea natală?
Ioana Guruță: – În Carei obișnuiesc să vin mai rar, dar de fiecare dată cu mare drag și dor.
Iubesc orășelul meu natal, îmi place să văd că progresăm și evoluăm. Sunt mândră de Carei și de tot ce s-a realizat până acum în oraș. Îi apreciez pe toți cei care doresc și își dau interesul ca noi să avem un ”viitor CARE-I mai bun”.
Reporter: – Un scurt mesaj către careieni…
Ioana Guruță: – Mesajul meu către careieni este simplu, le mulțumesc mult tuturor celor care mă susțin în tot ceea ce fac și care, de fiecare dată, mă încarcă pozitiv cu fiecare gând bun sau de apreciere. Cititorilor Opiniei de Carei le mulțumesc că citesc acest interviu, iar conducerii orașului Carei să o țină tot așa, că suntem pe drumul cel bun.
A consemnat Szasz Lorand