Cea de-a treia ediție a Taberei de matematică pentru elevi de gimnaziu, selectaţi dintre premiaţii la olimpiada de matematică – etapa judeţeană 2016, și-a deschis azi porțile la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu din municipiul Carei. La deschiderea oficială au participat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, Călin Durla, inspectorul școlar de matematică Doina Muntean, și primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs. Oficiile de gazdă au fost făcute de către directorul instituției de învățământ, Emeric Gindele, și directorul adjunct Mircea Terheș.

Inspectorul școlar de matematică din cadrul IȘ Satu Mare, Doina Muntean, a arătat că la tabăra ce se desfășoară în Carei participă 36 de copii din ciclul gimnazial, atât din mediul urban cât și cel rural, selectați dintre premiaţii fazei județene la olimpiada de matematică. Acești copii vor fi pregătiți de către cei mai buni 20 de profesori de matematică din județul Satu Mare. Tabăra se va desfășura de azi până vineri la amiază.
Inspectorul general Călin Durla a mulțumit Consiliului Județean și Primăriei Carei pentru sprijinul acordat în organizarea taberei. De asemenea, i-a încurajat pe cei 36 de elevi să profite din plin de cursurile şi seminariile susținute cei mai buni profesori de matematică din judeţul nostru.
Primarul Eugen Kovacs a declarat că, la rândul său, a preferat matematica și celelalte științe exacte, motiv pentru care a devenit inginer. ”Am considerat că nu trebuie atâția filozofi și că cineva trebuie să și muncească. Vă cer să nu plecați din țară când vă veți termina studiile, căci dacă plecați aici vor rămâne doar filozofii. Încercați să rămâneți în țară, poate că va fi odată mai bine și aici”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Directorul Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu, Emeric Gindele, le-a urat elevilor să desfășoare o activitate cât mai fructuoasă în cadrul taberei de matematică. În încheiere, formația de dansuri moderne din cadrul Clubului Copiiilor a oferit un scurt program artistic.