Careianul Hegedus Csaba, cel care a omorât în bătaie un alt careian, după ce consumaseră împreună alcool, a fost condamnat de către Tribunalul Satu Mare la 23 de ani de închisoare. Sentința Tribunalului Satu Mare nu este definitivă.

sentinta

”Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei; Condamnă inculpatul H.C.A., pentru săvârșirea infracțiunii de omor, la pedeapsa de 23 ani închisoare, cu privare de libertate și interzicerea exercițiului drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a si b Cod penal pe o durata de 5 ani, ca pedeapsă complementară; Deduce durata reținerii și a arestului preventiv; Menține măsura arestului preventiv a inculpatului; Admite acțiunea civilă și obligă inculpatul la plata de despăgubiri civile către partea civila S.I.”, se arată în sentința pe scurt a Tribunalului Satu Mare.
Reamintim că sâmbătă, 27 august 2016, la ora 09.00, la sediul Poliţiei Municipiului Carei s-a prezentat, un tânăr în vârstă de 34 de ani, domiciliat în Carei, care a declarat că în seara zilei de 23.08.2016, aflându-se la locuinţa unui bărbat de 41 de ani din Carei, pe fondul unui conflict spontan izbucnit ca urmare a consumului de alcool, i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu pumnul, pe parcursul nopţii intervenind decesul acesteia. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, suspectul fiind reţinut de către procurorul de caz din cadrul Parchetului Tribunalului Satu Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. Tribunalul Satu Mare a emis un mandat de arestare pe numele careianului acuzat de omor.