În data de 24.01.2017, în jurul orei 10.30, Poliția Orașului Tășnad a fost sesizată de către un reprezentant al Asociaţiei de Vânătoare Valea Bercului Tăşnad cu privire la o faptă de braconaj, se arată în buletinul de presă al IPJ Satu Mare.

mistret
În fapt, în data de 19.01.2017, în timpul unei vânători colective organizate la specia mistreţ, pe fondul de vânătoare 44 Cehal – Pădurea Heresteţ, au fost împușcați patru mistreţi, iar unul care a fost rănit, urma să fie recuperat în ziua următoare. La data de 20.01.2017, reprezentanţii Asociaţiei de Vânătoare Valea Bercului Tăşnad, deplasându-se în teren cu un câine de căutare pentru depistarea mistreţului rănit, au constatat faptul că acesta a fost eviscerat şi sustras de persoane necunoscute. Prejudiciul cauzat, reprezentând trofeul şi carnea mistreţului a fost estimat la suma de aproximativ 3.000 lei.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale tășnădeni au reușit identificarea celor bănuiți de comiterea faptei, ca fiind un bărbat de 38 ani din Sărăuad, care participase la vânătoarea de mistreți, în calitate de gonac şi doi consăteni de 24 și 28 ani. Cei trei s-ar fi deplasat în pădurea Heresteţ, unde după ce au găsit mistreţul rănit, l-au eviscerat și au împărţit carnea pentru consumul propriu. Cu ocazia cercetărilor au fost ridicate şi recuperate pielea şi trofeul mistreţului.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42 alin. 1 lit. a din Legea 407/2006 cu aplicarea art. 71 alin. 1 lit. a din Codul Penal.