Evenimentele organizate la Carei, cu ocazia împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, s-au încheiat miercuri, 25 ianuarie 2017, la ora 11.00 la Castelul Károlyi în sala de simpozioane, cu prezentarea „Înfăptuirea Unirii Prinicipatelor Române”, susținută de muzeograful Mihai Andrei Mocan.

Adrian Ștefănuți a deschis evenimentul, menționând importanța acestei sărbători pentru români, mai apoi muzeograful Mihai Andrei Mocan a prezentat detalii istorice despre evenimentul din 1859, despre premisele înfăptuirii, dar și despre personalitățile cheie care au avut o contribuție majoră la realizarea acestuia.
La manifestare au participat clasa a VIII-a B de la Școala Gimnazială nr. 3, alături de profesoara de istorie Cosmina Chiorean și clasele a XI-a D și a XII-a A de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, alături de profesoara de istorie Rodica Blideran.
După prezentare, elevii au vizitat și expoziția de fotografie intitulată „Unirea Principatelor Române în imagini”, realizată de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.
Expoziția poate fi vizitată timp de o săptămână, conform programului Muzeului Municipal din Carei.