Licitațiile pentru lucrările de investiții din județul Satu Mare, organizate în ultimii ani, oferă adevărate suprize în privința costurilor. Astfel, s-a ajuns în situația în care reabilitarea Drumului Careiului din municipiul Satu Mare să coste mai mult decât asfaltarea a peste 70 de străzi din municipiul Carei.

asfaltare

Lucrările de reabilitare a Drumului Careiului din municipiul Satu Mare au fost adjudecate în mandatul fostului primar Dorel Coica contra sumei de 14 milioane de lei, fondurile sunt asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Lucrările au fost executate de firma Tehnic Asist SRL Botoșani.
În mod interesant, cu suma de 8,92 milioane lei, în municipiul Carei în cursul acestui an vor fi asfaltaţi 31,889 km de străzi şi 44.200 mp de trotuare. Licitația pentru Marea Asfaltare, organizată anul trecut, a fost câștigată de firma Drum Construct SRL Pericei. Potrivit contractului încheiat de firma din Pericei, în Carei vor fi asfaltate peste 70 de străzi cu covorul asfaltic deteriorat, străzi pietruite și mai multe străzi de pământ.