În cursul zilei de ieri, 3 ianuarie 2017, în jurul orei 16.07, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la coşul de fum al unei case de locuit din localitatea Odoreu. Tot ieri, pompierii au intervenit la un incendiu izbucnit la o șură din Târșolț, informează ISU Satu Mare.

pompieri
La incendiul din Odoreu s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.
Forţele de intervenţie au constatat că ardea coşul de fum de la acoperişul casei, cu pericol de propagare la întreg acoperişul, respectiv, casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat imediat, fiind salvate astfel atât imobilul, cât şi proprietăţile învecinate.
Au ars: funinginea şi depunerile din interiorul coşului de fum. Cauza incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.
De asemenea, în cursul nopţii trecute, în jurul orei 21.39, ISU Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Târşolţ.
În cel mai scurt timp, la faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Negreşti Oaş care au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului în colaborare cu un echipaj din cadrul SVSU Târşolţ.
Incendiul s-a manifestat generalizat, la şura unei gospodării din localitatea amintită, prin eforturile echipajelor de intervenţie s-a reușit protejarea locuinţelor învecinate.
În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, a fos constatată ca fiind cauză probabilă a producerii incendiului, scurtcircuit electric la un cablu electric defect ori cu izolaţia deteriorată al unui frigider.
Au ars un tractor, o motocositoare, 100 baloţi paie, unelte gospodăreşti şi alte bunuri depozitate în acel moment în incinta şurii.