Proiectul ambiţios al careianului Radu Motişan privind crearea unei rețele globale pentru măsurarea poluării, intitulat uRAD, concurează pentru marele premiu al competiţiei Chivas The Venture, în valoare de un milion de dolari. Pentru a câştiga acest premiu important, Radu Motişan are nevoie de susţinere inclusiv din partea careienilor. Accesaţi şi votaţi un proiect ambiţios, extrem de important pentru mediu şi sănătatea omenirii.

motisan
Careianul Radu Motişan, stabilit în Timişoara, a creat un dispozitiv portabil care măsoară calitatea aerului, uRADMonitor. uRAD e un proiect care pornește de la un gadget portabil dotat cu numeroși senzori, prin care se analizează datele din aer, iar apoi, cu ajutorul unei aplicații de mobil sau desktop acestea sunt analizate și transformate în grafic. Toate datele sunt transmise online și introduse într-o bază de date globală, pentru a putea face comparații.
uRADMonitor funcţionează ca şi o reţea globală de aparate interconectate care măsoară poluarea. Soluția se adresează atât gospodăriilor, spațiilor de producție și birourilor cât și unei infrastructuri la nivel național, colectând date despre calitatea aerului. Prin aceasta tehnologie utilizatorii sunt informaţi în permanenţă asupra poluanţilor fizici şi chimici din jurul nostru, care ne pot afecta sănătatea sau pot avea un impact negativ asupra mediului.
„Cu un vot ne poţi propulsa înainte. Intră pe pagina de votare şi selectează data naşterii. Toţi cei peste 18 ani pot vota. Selecteaza uRADMonitor şi introdu numele, prenumele, adresa de email şi numele companiei. E foarte simplu şi dureaza numai câteva momente. Apasă butonul TRIMITE şi confirmă votul prin linkul primit pe email. Gata, ne-ai dat o şansă în plus să mergem înainte. Îţi mulţumim pentru vot, pentru timpul tău, dar mai ales pentru încredere! Nu uita să le arăţi prietenilor tăi ce încercăm să facem, poate vor dori să ne susţină şi ei. Doar prin voturile voastre putem câştiga!”, se arată pe site-ul uradmonitor.com.
Născut în Carei, Radu Motișan e programator în Timișoara care a lucrat în diverse companii și a făcut de la software, la arhitectură, dar și management.
Votează aici proiectul ambiţios al careianului Radu Motişan.