Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada 24-26.12.2016, peste 300 de poliţişti au acţionat în dispozitivul zilnic și suplimentar, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele artere de circulație din județ, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier, informează IPJ Satu Mare.

politisti
Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în linişte de sărbătoarea Crăciunului. Polițiștii sătmăreni au intervenit în această perioadă la un număr de 134 evenimente semnalate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.
Prezența activă a polițiștilor de sărbători a făcut ca numărul infracțiunilor săvârșite cu violență și cele de natură judiciară să se situeze sub media anilor trecuți, fiind sesizate 19 infracțiuni, din care 4 contra persoanei, 6 contra patrimoniului, 4 la regimul siguranței rutiere și 5 de altă natură.
De asemenea, polițiștii au acționat și pe principalele drumuri naționale și județene pentru diminuarea riscului rutier și pentru a se asigura că nu există drumuri blocate sau persoane rămase blocate în trafic. Pe acest palier au fost înregistrate trei accidente grave, soldate cu o persoană decedată și 5 răniți grav. Pentru abateri constatate la regimul circulației pe drumurile publice, au fost aplicate în această perioadă 120 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.950 lei. Ca măsură suplimentară, au fost reținute 3 permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce.
Sărbătorirea Crăciunului în siguranță s-a datorat și cetățenilor, care au înțeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.