Pompierii careieni intervenit în ultimele 24 de ore pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în municipiul Careu şi la un accident rutier produs azi între Ghenci şi Căuaş, se arată într-un comunicat de presă al ISU Someş Satu Mare transmis portalului Opinie de Carei.

pompier

Un apel de urgenţă, din cursul nopţii ce a trecut (ora 00:02), anunţa un incendiu ce a cuprins o încăpere a unei case situată pe raza localităţii Carei.
Imediat, la locul solicitării, au fost alocate două echipaje de stingere cu apă şi spumă cu două autospeciale şi un echipaj S.M.U.R.D. din cadrul Secţiei de Pompieri Carei.
În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la bucătăria imobilului, existând pericolul extinderii acestora la întreaga locuinţă.
În urma incendiului, au ars, elemente de mobilier şi o fereastră.
Ca urmare a acestui eveniment nefericit, s-au produs, desigur, pierderi materiale, însă datorită intervenţiei pompierilor, s-a reuşit salvarea casei.
Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jarul căzut dintr-o sobă amplasată în bucătărie peste materialele combustibile (hârtie, carton) depozitate în apropierea acesteia.
Din fericire, nu au fost victime.
În dimineaţa acestei zile, un alt eveniment nefericit s-a produs pe DN 1F, între localităţile Ghenci şi Căuaş. La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Carei cu o autospecială cu modul de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, două ambulanţe tip S.M.U.R.D., care au intervenit în colaborare cu un echipaj din cadrul serviciului de ambulanţă judeţean.
Personalul sosit la faţa locului, după efectuarea recunoaşterii, a constatat că, în urma coliziunii unui autoturism cu un cap de pod, de unde a ricoșat într-un şanţ, au rezultat patru victime dintre care două încarcerate între fiarele contorsionate ale maşini.
Salvatorii au găsit doi adulţi în stare de conştienţă, în vârstă de aproximativ 25 de ani, rămaşi încarceraţi în habitaclu. Victimele au fost extrase de către pompierii militari care încadrează echipajul de descarcerare şi predate echipajelor medicale. Pentru alţi doi copii, pasageri ai autoturismului, implicat în accident s-a acordat asistenţă medicală la locul evenimentului prin efectuarea manevrelor de resuscitare, întrucât au fost găsiţi în stare de inconştienţă de către echipajele de intervenţie.