Consilierii locali careieni s-au întrunit azi, 20 decembrie 2016, în ultima şedinţă din acest an. Şedinţa a decurs într-o atmosferă lejeră, specifică sărbătorilor de iarnă. Nici măcar obişnuitele atacuri ale consilierului Ilie Ciută nu au reuşit să strice această atmosferă.


Consilierii au aprobat premierea elevilor care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale precum şi a profesorilor îndrumători, rectificarea bugetului local, modificarea statului de funcţii al aparatului de specialitate al primarului municipiului Carei.
De asemenea, au fost aprobate atribuirea în folosinţă gratuită a spaţiilor din castel către Muzeul Judeţean până în 11 septembrie 2017. Directorul Fundaţiei de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, Dragoş Georgescu, a arătat că în luna septembrie a anului viitor expiră contractul încheiat cu Uniunea Europeană privind reabilitarea castelului. Abia atunci Primăria Carei va putea percepe chirii, urmând ca atunci să se decidă în privinţa spaţiilor ocupate de Muzeul Judeţean. Organizaţia Caritas a fost scutită de la plata impozitului pe clădiri pentru punctul de lucru din Carei. Consilierii locali au respins cererea de scutire de la plata impozitelor şi taxelor locale datorate de careianca Elisabeta Balog, respectiv cerea de scutire de la plata impozitului pentru imobilul situat pe strada 1 Decembrie 1918 nr.16, aflat în proprietatea careianului Alexandru Roth. Atât primarul Eugen Kovacs cât şi şeful Serviciului Impozite şi Taxe Locale, Liliana Fogaş, au arătat că solicitarea careianului Alexandru Roth nu îndeplineşte condiţiile prevăzute în regulamentul adoptat în acest sens chiar de către Consiliul Local. Pentru a se putea acorda scutirea solicitată trebuie întâi modificat acest regulament. În pofida vociferărilor şi obişnuitelor acuzaţii ale consilierului Ilie Ciută, solicitarea a fost respinsă de către consilierii locali.
În încheierea şedinţei, primarul Eugen Kovacs a anunţat rezultatul licitaţiei pentru Marea Asfaltare, precum şi intenţia de a extinde programul de asfaltare a străzilor pe încă 21 de străzi cu asfalt vechi şi 20 de străzi de pământ. Primarul Kovacs a adăugat că doreşte ca în acest program să fie inclusă şi zona de agrement Grădina Viilor. Primarul Careiului şi-a exprimat speranţa ca programele cu finanţare europeană să devină operaţionale de anul viitor, arătând că Primăria Carei a depus deja două proiecte, unul privind amenajarea zonei de agrement Şomoş, iar al doilea privind reabilitarea termică a celor patru blocuri turn din Carei. Însă aceste proiecte zac la Ministerul Dezvoltării, din cauza lipsei de specialişti în cadrul ministerului.