Joi, 15 decembrie 2016, de la ora 18.00, la Sala Teatrului municipal din Carei, trupa de teatru amator în limba maghiară “Dömik” a Centrului Cultural Carei a prezentat spectacolul de teatru “Cămașa omului fericit”, adaptare realizată după basmul popular cu același nume, informează Direcţia de Cultură Carei.

Viziunea regizorală a lui Szolomájer Tímea și jocul plin de entuziasm al tinerilor actori a adus în prim plan o temă foarte prezentă în viața noastră: ce este și unde putem găsi fericirea?
Prin diferitele situații abordate de-a lungul reprezentației, ne-au oferit puncte de vedere inspirate din situații comune pe care le experimentăm în viața de zi cu zi, în care oamenii realizează de multe ori că fericirea este condiționată de sinceritate, de altruism și empatie.
Putem fi fericiți doar în măsura în care ne dorim cu adevărat, în masura în care nu căutăm să cumpărăm fericirea sau să o mimăm, așa cum, din păcate, ni se întâmplă multora din ce în ce mai frecvent.
Echipa bine închegată a a lui Tímea a oferit o lecție sinceră și convingătoare despre fericire, invitându-i și pe cei prezenți la acest exercițiu de imaginație extrem de simplu, dar pe care avem tendința să-l complicăm, cu sau fără voia noastră.
Aplauzele îndelungi de la final au reprezentat o răsplată binemeritată pentru efortul și dăruirea tinerilor artiști.
Spectacolul a avut scop caritabil. Donațiile spectatorilor, sub formă de bani sau produse alimentare durabile, au fost oferite Asociației „Împreună-Egymásért.”