Două accidente rutiere soldate cu victime au avut loc în cursul dimineții de azi, 14 decembrie 2016, pe raza municipiului Satu Mare. Trei persoane au fost rănite, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

ambulanta-accident

La ora 07.35, un conducător auto de 45 ani din Satu Mare, conducând un autoturism proprietate privată pe bulevardul Lucian Blaga din municipiu, pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers pentru a efectua un viraj la stânga, a intrat in coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de către o tânără de 27 ani, din Satu Mare.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto și a unei tinere de 23 ani, din Satu Mare, pasageră în același autoturism.
La testarea alcoolscop, s-a constatat că cel care a provocat incidentul, avea o concentrație alcoolică de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În jurul orei 10.20, Inspectoratul de Poliţie Judeţean a fost sesizat despre producerea unui eveniment rutier, pe bulevardul Transilvania din municipiul Satu Mare.
La faţa locului, poliţiştii au stabilit că un bărbat de 36 de ani din Petin, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure, fiind astfel accidentat de un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat, de 38 de ani, din Satu Mare.
Evenimentul s-a soldat cu rănirea ușoară pietonului, care a fost transportat la spital pentru investigații de specialitate.
În ambele cazuri cercetările vor continua sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Poliţia Rutieră recomandă, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie.