Marți, 13 decembrie 2016, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelul Károlyi din municipiul Carei a avut loc concertul de arii din opere și cântece de Crăciun susținut de Alice Bacalu – soprană, Alexandru Suciu – bariton, acompaniați de Cornelia Cuteanu – Pian, din cadrul Academiei de muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, informează Direcția de Cultură Carei.


Prezentatorul evenimentului a fost Alexandru Suciu.
În prima parte a concertului, cei doi tineri soliști, alături de prezentatorul Alexandru Suciu au interpretat arii din opere cunoscute precum Aria Blondei din Welche Wonne, welche Lust – Răpirea din Serai de W. A. Mozart, Con un vezzo all’ italiana, aria lui Nardo din La finta giardiniera de W. A. Mozart, aria Olimpiei din Les oiseaux dans la charmille din Les Contes d’Hoffmann de Jacques Offenbach, Bella siccome un angelo, aria lui Malatesta din Opera Don Pasquale de Gaetano Donizetti, duetul Voi la sposa pretendete (Parmenione,Berenice) din opera L’ occasione fa il ladro de Gioachino Rossini, iar în a doua parte au interpretat colinde și cântece de Crăciun, dintre care amintim Din an în an de Gheorghe Budiș, Moș Crăciun de D.G. Kiriac, Floricica de Francisc Hubic, The First Noel, Ave Maria de Franz Schubert sau Adeste Fideles.
La final, publicul i-a aplaudat pe artiști minute bune, atât pentru intepretarea vocală impecabilă cât și pentru prezența scenică, respectiv dezinvoltura cu care au abordat personajele din operele amintite.
Concertul s-a desfășurat în cadrul celei de-a zecea ediții a Festivalului de Crăciun „Magia Crăciunului.”