Având în vedere prioritatea permanentă de prevenire şi combatere a delictelor silvice, poliţiştii structurilor de ordine publică din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti şi cei din mediul rural intensifică activităţile de verificare și control pe linia tăierii, transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.
lemne
Astfel, în data de 07.12.2016, în jurul orei 13.00, acționând pe drumurile adiacente fondului forestier al comunei Pișcolt, polițiștii Secției Rurale Petrești au identificat un bărbat, de 45 de ani, din Pișcolt, care transporta cu căruța material lemons, pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență sau transport.
Din verificări a rezultat că arborii au fost tăiați și transportați ilegal, motiv pentru care căruțașul a fost sancționat conform Legii 171/2010. Ca și măsură complementară, s-a dispus confiscarea materialului lemons, a căruței și a două topoare.
Tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 16.10, polițiștii Secţiei Rurale Beltiug, au identificat două căruțe care transportau material lemons, pe raza comunei Socond.
Efectuând verificări asupra transporturilor, polițiștii au stabilit că cei doi căruțași, unul de 33 și unul de 34 de ani, ambii din Stâna, nu dețineau documente de proveniență sau transport. Din cercetări a rezultat că arborii au fost tăiați ilegal din fondul forestier adiacent localității Șandra, astfel că ambele căruțe, împreună cu materialul lemons aferent, au fost ridicate în vederea confiscării.
Cercetările continuă, urmând ca, în funcție de calculul valoric al prejudiciului creat, să se dipună măsurile legale.