Prima zi dedicată manifestărilor culturale organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României la Carei s-a încheiat marţi, 29 noiembrie, de la ora 18.00, la Castelul Károlyi cu spectacolul omagial de muzică corală în compania corurilor: Corala Bărbătească „Armonica“ a Parohiei Ortodoxe Române Carei, dirijată de Ioan Tordoi, Corala Preoţească a Protopopiatului Ortodox Român Carei, dirijată de prof. Mariana Vulcan și Corul Bisericii Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir Carei, dirijat de prof. Leontina Roşca, informează Direcţia de Cultură Carei.

Programul a debutat cu intonarea imnului naţional, după care prezentatorul, Adrian Ştefănuţi a evocat semnificaţia zilei de 1 Decembrie.
Corurile au prezentat un program divers de cântece patriotice dar şi de colinde, având în vedere că ne aflăm în perioada postului Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului.
În cadrul manifestării, Formaţia Club Dance de la Clubul Copiilor și Elevilor Carei, coordonată de doamna coregraf Cătălina Curceanu, a prezentat două dansuri cu tematică din folclor și elevii Diana Zaharie, Darius Duțescu (Liceul Teoretic), Claudia Pașcu, Patricia Silvășan și Ciprian Mizsei (Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu“), coordonaţi de Adrian Ştefănuţi au recitat poezii.
Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionalul „La Mulţi Ani”, care a fost interpretat de toate corurile participante şi de publicul din sală.
Manifestările culturale organizate cu ocazia Zilei Naționale a României la Carei continuă joi, 1 decembrie 2016, conform următorului program:
ora 9.30 – Monumentul Ostaşului Român
MOMENT SOLEMN organizat cu ocazia Zilei Naţionale, Te Deum şi depunere de coroane şi flori în cinstea eroilor neamului
ora 17.00 – Teatrul Municipal Carei
CONCERT EXTRAORDINAR DE FOLCLOR dedicat Zilei Naționale a României cu solista de muzică populară Năstăcuța Iuga (Baia Mare). În program: Ansamblul Ceatăra (Centrul Cultural Carei), Ansamblul de fluieraşi Iedera Pitici (Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu”) şi Ansamblul vocal-instrumental Iedera (Clubul Copiilor și Elevilor Carei)
Intrarea este liberă şi se face în funcţie de numărul locurilor disponibile!