În conformitate cu legislația specifică, cu prilejul zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, a fost avansat în grad înainte de termen un ofiţer, iar prin ordin al Inspectorului Şef au fost avansaţi în grad înainte de termen trei subofiţeri, informează ISU Someş Satu Mare.


Au fost avansaţi:
În gradul de LOCOTENENT COLONEL :
Maior POP IOAN.
În gradul de PLUTONIER ADJUTANT:
Plutonier major BERTALAN RADU;
Plutonier major FILIMON VASILE – IOAN;
Plutonier major OZSOHANICS ISTVAN – IOAN .
Pentru profesionalismul de care au dat dovadă până în prezent, cadrele militare care au fost avansate în grad au fost felicitate de conducerea unităţii, după care, în prezența colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade.
II. În conformitate cu legislația specifică, prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, cu data de 30.11.2016 va fi trecut în rezervă cu drept la pensie, un ofiţer; iar prin ordin al Inspectorului Şef vor fi trecuţi în rezervă trei subofiţeri şi un maistru militar, după cum urmează:
– Colonel COSMA GHEORGHE, având funcţia de contabil şef la compartimentul Financiar;
– Plutonier adjutant şef CSONTOS MARIANA, având funcţia de subofiţer tehnic principal la compartimentul Financiar;
– Plutonier adjutant şef FOGAŞ FLORIN – OVIDIU, având funcţia de subofiţer operativ principal;
– Plutonier adjutant şef SILAGHI MARCEL – VASILE, având funcţia de subofiţer operativ principal;
– Maistru militar principal GROZA DOREL – MARCEL, având funcţia de maistru principal I gr.II.
Într-o atmosferă plină de emoție, colonelul Dima Nicolae – Inspectorul Șef al I.S.U. “Someş” al județului Sate Mare, a felicitat pensionarii, cărora le-a mulțumit pentru întreaga activitate pe care au desfășurat-o în cadrul unității, bineînțeles le-a urat să se bucure de multă sănătate și de viață lungă și nu în ultimul rând i-a asigurat că dacă vor avea vreodată nevoie de un sprijin să nu uite să apeleze cu încredere la camarazii lor de arme.