Timea Jurj i-a spus unui careian că soţul său ar fi primit 200 de lire de la jurnalistul The Sun

Jurnalistul de la tabloidul britanic The Sun i-ar fi dat 200 de lire sterline (aproximativ 1.000 de lei) lui Cristian Jurj, tatăl celor doi copii care apar alături de mama lor asamblând jucării pentru ouăle Kinder în reportajul în care se afirmă că, pentru a putea supravieţui, copiii acestei familii sunt obligaţi să lucreze 13-14 ore pe zi, ca şi nişte sclavi.

timea-jurj

Marţi, 22 noiembrie 2016, la câteva ore după ce tabloidul The Sun a difuzat reportajul cu familia Jurj, Opinie de Carei a publicat un articol intitulat „O nouă denigrare la adresa României prin intermediul unor careieni”.
La scurt, am fost contactaţi pe Facebook de un careian care o cunoaşte bine pe Timea Jurj, care a sunat-o după apariţia articolului. „Am ramas mirat cand am vazut articolul. am sunat-o pe fata de curiozitate. am intrebat-o ce si cum. mi-a spus asa….astia au mers la fabrica..la kinder….fabrica era inchisa….de acolo au mers in statia de taxiuri si un taximetrist i-a dus la fata asta acasa… englezul…a purtat o discutie cu sotul ei…i-a promis marea si sarea….ca-l ajuta sa se cazeze in anglia…ca o sa-l ajute sa-si gaseasca de lucru…. fara sa stie sotia…..a luat de la ei si 10 milioane de lei. copii aia merg la scoala…..si-ti spun sigur ca nu-s exploatati”, ne-a scris careianul respectiv, care doreşte să-şi păstreze anonimatul.


Ulterior, i-am cerut careianului respectiv să-i comunice Timeei Jurj că, împreună cu jurnalişti de la Digi TV, ProTV şi IZ TV, am dori să stăm de vorbă cu ea. Timea Jurj ne-a şi sunat peste câteva minute, întrebându-ne ce ar trebui să facă. I-am spus că ar fi bine să spună adevărul. A încheiat discuţia, spunând că îi sună la poartă cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).
De altfel, în timpul în care a stat de vorbă cu jurnaliştii în faţa casei sale, Timea Jurj a fost întrebată brusc dacă familia sa ar fi primit 1.000 de lei de la jurnaliştul englez. Merită urmărită reacţia sa când a auzit întrebarea.
Opinie de Carei a aşteptat până acum pentru a obţine acordul careianului cu care a vorbit telefonic Timea Jurj despre banii primiţi de la reporterul The Sun, înainte de a face publică această dezvăluire. Careianul a mai făcut o precizare importantă: Timea a spus că soţul său, Cristian Jurj, a primit 200 de lire sterline, pe care le-a echivalat cu suma de 1.000 lei.


Lasă un răspuns