Luni, 28 noiembrie 2016, începând cu ora 11.00, la Școala Gimnazială Vasile Lucaciu din municipiul Carei va avea loc un moment comemorativ în memoria marelui om de cultură, Vasile Lucaciu, informează Direcţia de Cultură Carei.

scoala vasile lucaciu
În cadrul manifestării, directorul Muzeului Județean Satu Mare, Felician Pop, va evoca personalitatea marelui patriot, iar elevii de la școala care îi poartă numele vor prezenta un scurt moment artistic. La final vor fi depuse coroane la bustul lui Vasile Lucaciu aflat în fața instituției de învățământ careiene.
Vasile Lucaciu s-a stins din viață la 29 noiembrie 1922, la Satu Mare.
Evenimentul este organizat de către Direcția de cultură a municipiului Carei, în colaborare cu Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei.
De asemenea, Direcţia de Cultură a Municipiului Carei în colaborare cu Biblioteca Municipală Carei marchează 105 ani de la nașterea profesorului. dr. Francisc Pall, istoric și profesor universitar.
Cu această ocazie, joi, 24 noiembrie 2016, de la ora 11.00, va fi depusă o coroană de flori la placa memorială a istoricului Francisc Pall, amplasată pe casa unde acesta s-a născut și a crescut, pe strada Albinelor din municipiul Carei.