Marți, 22 noiembrie 2016, de la ora 10.50 la placa memorială amplasată pe clădirea Liceului Romano-Catolic „Josephus Calasantius” din Carei a avut loc un scurt moment comemorativ în cinstea poetului Ady Endre, cu ocazia împlinirii a 139 de ani de la nașterea acestuia, informează Direcţia de Cultură Carei.
ady-2
Ady Endre s-a născut la 22 noiembrie 1877, iar între anii 1888-1992 a fost elev al Liceului Piarist din Carei, azi Liceului Romano-Catolic „Josephus Calasantius”. A fost considerat unul dintre cei mai importanți poeți ai secolului XX și ai literaturii maghiare în special. S-a stins din viață la Budapesta în 1919.
La manifestare au paticipat elevi și cadre didactice, reprezentanți ai Bibliotecii Municipale, Direcției de Cultură Carei, Asociației Kafka Margit.
 Au luat cuvântul prof. Miklósi Balnka, poetul Sróth Ödön și au recitat poezii din creația lui Ady Endre elevii Kaplonyi Réka, Czumbil Márk, Gombos Panna, pregătiți de prof. Kiss Hajnalka. Evenimentul s-a încheiat cu depunere de coroane.