Publicația engleză The Sun a realizat un nou articol denigrator la adresa României, folosind imaginea unui cuplu din Carei care afirmă că este nevoit să-și exploateze copiii pentru a obține câștiguri suplimentare din asamblarea ouălor Kinder. Oare ce stă în spatele acestui reportaj?

familie

„Știu că plata este teribilă, dar nu am altă opțiune. Trebuie să strângem bani să mâncăm și să am grijă de copiii noștri”, a declarat pentru reporterii publicației The Sunt Timea, mama celor trei copii pe care îi pune la muncă la domiciliul lor din Carei.
Vizualizând imaginile postate pe site-ul The Sun, se poate observa că, deși se plânge că trebuie să-și exploateze copiii ca pe niște sclavi, careianca Timea este foarte dichisită, îmbrăcată elegant și coafată, iar în spatele ei tronează un televizor de ultimă generație. Camera are parchet melaminat și este tapetată. Cei care nu au ce să mănânce nu își permit asemenea lucruri.
Într-adevăr, plata pentru asamblarea jucăriilor este derizorie. Însă părinții sunt cei care își asumă această activitate. Nimeni nu îi obligă să își exploateze copiii, punându-i să lucreze ca și sclavii timp de 13-14 ore pe zi. Judecând la rece, este puțin probabil dacă nu chiar imposibil ca un copil să reziste atâta timp la o muncă atât de migăloasă.
Se pare că este vorba de o nouă denigrare la adresa României realizată de jurnaliștii englezi. Este greu de explicat cum au dat jurnaliștii de la The Sun de familia din Carei. Nu este exclus ca cei doi careieni, care recunosc că își exploatează copii, să fi fost cei care i-au contactat pe cei de la Teh Sun. Nu este exclus să fi fost chiar plătiți pentru a apărea în fața camerelor de filmat. Vom reveni cu amănunte.

________________________________________________________________

Ulterior, mama celor trei copiii a explicat diversiunea jurnaliştilor de la The Sun, citeşte aici.
De asemenea, portalul Opinie de Carei a reconstituit filmul diversiunii, citeşte aici.

Pe această cale Opinie de Carei îşi cere scuze în mod public pentru eventualele neplăceri provocate familiei Jurj.