În data de 31 octombrie 2016, au fost date în folosință două noi unități de cazare luxoase și moderne în centrul municipiului Carei. Este vorba de Vila Karul și de Hotelul Central, amenajate în clădiri monumente arhitecturale, care au fost renovate conform planurilor originale din 1894. Cele două unități de cazare au fost înființate prin intermediul a două proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013.


Imobilele în care funcționează Vila Karul și Hotelul Central fac parte din “Ansamblul urban Bulevardul 1 Decembrie 1918” și au fost construite in 1894 cu destinația de spații comerciale la parter și locuinte la etaj, într-un stil architectonic caracteristic Transilvaniei sfârșitul secolului XIX- începutul secolului XX.
Vila Karul dispune de o capacitate de cazare de 17 camere (32 de locuri), precum și de două săli de conferințe. Hotelul Central are o capacitate de cazare tot de 17 camere (34 de locuri), la parter funcționând un restaurant clasificat cu trei stele, cu o capacitate de 80 de locuri. Ambele unități dispun de spații de cazare pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, precum și de parcare interioară. De asemenea, atât Vila Karul cât și Hotelul Central au fost proiectate astfel încât să respecte cele mai moderne cerințe de eficiență energetică.
Pe cele două clădiri există amplasate plăcile comemorative privind date referitoare la finanţarea investiţiilor.
Vila Karul și Hotelul Central selectează personal calificat pentru a oferi servicii de calitate superioară clienților. Se caută recepționeri, bucătari și cameriste. CV-urile se pot depune la cele două unități de cazare situate pe strada Vasile Lucaciu nr.1, respectiv strada 1 Decembrie 1918 nr. 6 sau la sediul firmei Micro Comp SRL, situat pe strada Căpitan Zăgănescu nr.14 din municipiul Carei.