Abia au învățat să scrie și să citească și au reușit să-și lanseze prima lor carte de povești. Este vorba de elevii clasei a II-a A, îndrumați de învățătoarea Elena Sfâra, se arată într-un material postat pe pagina de Facebook a Bibliotecii Municipale Carei.


În cadrul parteneriatului educațional încheiat cu Biblioteca Municipală Carei, la Școala Gimnazială Nr. 1 a avut loc marți, 15.11.2016, a avut loc o inedită lansare de carte. Micii autori, elevi ce abia au învățat să scrie și să citească, și-au lansat oficial prima lor carte de povești avându-i ca invitați pe directoarea Lenuța Sălăjan, pe bibliotecarele Corina Nuna și Nicoleta Latiș de la Biblioteca Municipală Carei, părinți și bunici, precum și un invitat surpriză, Cătălin Sucală, fost elev al învățătoarei, care a obținut rezultate foarte frumoase la concursurile și examenele școlare, fapt ce a adus multă mândrie școlii gimnaziale ce i-a îndrumat primii pași pe calea învățăturii. Invitatul a avut parte de o surpriză din partea învățătoarei care l-a provocat să citească o poveste pe care a scris-o în clasele primare.
O altă surpriză a fost „deconspirarea” unei bunici, scriitoare membră a Cenaclului literar Afirmarea din Satu Mare și a Cenaclului literar al Bibliotecii Municipale Carei.
Străduința micilor scriitori a fost apreciată atât de cei prezenți, cât și de doamna învățătoare care i-a răsplătit cu diplome.