Polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au intervenit ieri, 17.11.2016, la ora 17.45, pe DN 19A,unde s-a produs un eveniment rutier soldat cu două victime. Din cercetări a rezultat că un conducător auto, de 59 de ani, din localitatea Grănicerești, județul Suceava, circulând cu o autoutilitară în afara localității Dorolț, a intrat in coliziune cu o altă autoutilitară, înmatriculată în Maramureș, informează IPJ Satu Mare.

accident

Vehiculul, proprietatea unui maramureșan de 31 de ani din localitatea Suciu de Sus, era încărcat cu material lemons și se afla parcat pe partea carosabilă pe același sens de mers, fără a fi semnalizat corespunzător,
În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și rănirea gravă a unei femei, de 54 de ani, din aceeași localitate, pasageră în autoturism, ambii fiind transportați la spital pentru investigații și îngrijiri medicale.
Cercetările vor fi continuate de polițiștii rutieri în cadrul dosarului penal constituit pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporal din culpă.
De menționat faptul că la ora 16.57, printr-un apel telefonic la 112, poliția a fost sesizată despre existența camionetei staționate pe partea carosabilă. La fața locului s-a deplasat un echipaj al Secției Rurale Satu Mare, care a luat imediat măsuri de identificare a conducătorului auto la imobilele din proximitatea locației și la locurile de cazare în comun, însă fără rezultat. În perioada imediat următoare, în care polițiștii încercau să găsească un alt vehicul în comună, disponibil să tracteze camioneta în afara părții carosabile, s-a produs accidentul rutier, respectiv la ora 17,45.
Disponibilitatea echipajelor de poliție la acest tip de solicitări este maximă, întrucât prevenirea producerii evenimentelor rutiere este unul din obiectivele noastre prioritare.