În cadrul Săptămânii Educaţiei Globale, Liceul Teoretic Carei deruleaza proiectul ”Împreună pentru Pace”, care are ca scop înţelegerea problemelor cetăţeniei globale, care se află la cea de-a XVIII-a ediţie şi este un program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei. Evenimentul se realizează în perioada 12-20 noiembrie 2016, iar la acțiunile organizate cu acest prilej participă mai multe unități de învățământ din țară. Educația globală cuprinde educația pentru dezvoltare, educația privind drepturile omului şi interculturală, educația pentru pace și soluționarea conflictelor. Educaţia globală se fundamentează pe aspecte precum conştientizarea rolului nostru ca cetăţeni şi atitudini de respect pentru diversitate.


Prima activitate din cadrul săptămânii a fost derulată de clasa a XI-a D, care la ora de dirigenție a dezbătut faptul că in 2012, UE a primit Premiul Nobel pentru Pace ca recompensă pentru susținerea unor cauze majore precum pacea, reconcilierea, democrația și drepturile omului în Europa.
UE a decis să doneze banii primiți odată cu premiul unor copii cărora nu li s-a oferit șansa de a trăi în pace. De fapt, a suplimentat cu mult suma primită (930 000 de euro), donând 2 milioane de euro. Astfel, peste 28.000 de copii au beneficiat până acum de cele patru programe educaționale de urgență selectate anul trecut.
În spiritul Premiului Nobel pentru Pace, UE va continua să furnizeze programe educaționale în zonele de conflict. În 2013, UE a dublat din nou resursele, furnizând încă 4 milioane de euro pentru a finanța proiectele noi și în curs de desfășurare.
Elevii si-au ales câte un stat al UE, au punctat anul intrării in Uniune și au căutat cuvantul PACE în limba fiecărui stat, pe care l-au reprezentat pe un afiș.
Această activitate a contribuit la înţelegerea cauzelor şi efectelor ce afectează lumea, dar şi a măsurilor care trebuiesc luate pentru a face lumea un loc mai bun.
Activitatea a fost coordonata de profesoara Mențiu Gabriela.