În urma soluționării de către Tribunalul Satu Mare a contestației privind înlocuirea schimbării măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv, instanța a emis pe numele lui N.H. de 28 de ani din Ciumești, un mandat de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile. Acesta se afla sub control judiciar și este cercetat de către polițiștii din Carei pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat din bancomat, faptă comisă în noaptea de 30/31.10.2016.

WCENTER 0WFECINDPP NOMEORIG IMGBIBBC -  (LUCA TONI - BANCOMAT 2) -
Reamintim cititorilor noştri că În data de 31.10.2015, în jurul orei 03.20, Poliția Municipiului Carei a fost sesizată telefonic de către un agent de securitate al unei societăți specializate de pază despre faptul că în urma declanşării sistemul de alarmare al unui bancomat amplasat în incinta unui magazin din Carei, a surprins în preajma bancomatului o persoană cu fața acoperită, dar care a reușit să părăsească zona.
În scurt timp patrulele mixte formate din polițiști și jandarmi, având la bază semnalmentele descrise de agentul de pază, au reușit să-l prindă pe cel în cauză pe o stradă din localitate, stabilind că este un bărbat, de 28 de ani, din Ciumești.
Cazul a fost preluat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Carei, care au constatat faptul că bărbatul identificat, se află sub control judiciar pentru furturi comise în comuna Ciumeşti în cursul lunii septembrie 2016.
În baza probatoriului administrat, poliţiştii l-au reținut pe cel în cauză, pentru tentativă la furt calificat, pentru de 24 ore, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei cu propunere de schimbare a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive.