Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat și reținut luni, 14 noiembrie 2016, doi cetățeni români care erau căutați de autoritățile române și belgiene pentru săvârșirea de infracțiuni contra proprietății și contra ordinii și liniștii publice, informează Poliţia de Frontieră.

arestat

Luni, 14 noiembrie a.c., în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră Ciprian D., în vârstă de 31 de ani, din județul Neamț.
În urma verificărilor specifice efectuate cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că acesta este căutat de autoritățile române. Pe numele bărbatului era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de un an și două luni pentru săvârșirea de infracțiuni contra ordinii și liniștii publice.
În același punct de trecere a frontierei, în jurul orei 21.00, s-a prezentat cetăţeanul român Gheorghe T., în vârstă de 44 de ani, din județul Maramureș.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele maramureşeanului este emis un mandat european de arestare de către autoritățile din Belgia pentru săvârșirea de infracțiuni contra proprietății.
În ambele cazuri, persoanele au fost predate de către polițiștii de frontieră unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.