Polițiștii rutieri sătmăreni au fost solicitați să intervină pentru soluționarea mai multor evenimente rutiere, care au avut loc pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă pe raza județului nostru, informeză Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

accident

Astfel, la data de 11.11.2016, ora 13:35, în localitatea Turţ, judeţul Satu Mare, un tânăr conducător auto, de 20 de ani, din Turț, conducând autoturismul Jeep pe DJ 109 L, pe fondul efectuării unei depăşiri neregulamentare, a pierdut controlul asupra autoturismului, intrând în coliziune cu gardul unui imobil din localitate.
În urma evenimentului, pe lângă pagubele materiale, a rezultat și rănirea uşoară a unui alt tanăr de 18 ani tot din Turț, pasager în autoturism.
În aceeași zi, în jurul orei 19.50, pe strada Gheorghe Bariţiu din municipiul Satu Mare, un conducător auto de 37 ani, din Satu Mare, conducând autoturismul proprietate personală, a accidentat uşor un elev de 15 ani, din Satu Mare, care a circulat neregulamentar cu bicicleta, pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.
La data de 12.11.2016, la ora 09.45, pe strada Dunării, la intersecția cu strada Careiului din municipiul Satu Mare, un tânăr conducător auto, de 22 ani, din Satu Mare, conducând un autoturism proprietate privată, nu a acordat prioritate de trecere unui taximetru, condus de un bărbat de 35 ani din Satu Mare, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a numitei a unei tinere de 26 ani, din Acâș, pasageră în autoturismul care circula pe drumul prioritar.
În toate cele trei situații, în urma testărilor efectuate cu aparatul etilotest, s-a constatat că nici unul dintre conducătorii auto implicați în evenimentele rutiere nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Cercetările vor continua sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă.