Fotoclubul „Vasile Vénig László” din Carei organizează cel mai important eveniment de artă fotografică din acest an. În cadrul manifestărilor dedicate artei fotografice din această toamnă, sâmbătă, 5 noiembrie 2016, începând cu ora 16.00, în Sala Cavalerilor a castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc gala de premiere şi deschiderea expoziţiei de fotografie din cadrul celei de-a treia ediţii a Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Vasile Vénig László”, informează Direcţia de Cultură Carei.

afis-vvl-2016

Evenimentul se desfăşoară sub înaltul patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR) şi al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), devenind astfel unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din regiune. (FIAP este singura federaţie mondială recunoscută de UNESCO).
Condiţiile de participare în cadrul celei de-a treia ediţii a Salonului Internaţional de Artă Fotografică au fost publicate la începutul verii pe pagina de internet a FIAP şi pe pagina visitcarei.ro. La această ediţe au participat 88 de fotografi din 19 ţări, înscriind la cele trei categorii din concurs un număr de 940 de fotografii. Condiţiile de înscriere ale fotografiilor au fost îndeplinite de 85 dintre artiştii înscrişi în competiţie, astfel creaţiile acestora ajungând la comisia de jurizare. Juriul internaţional, format din 5 membri a selecţionat pentru concurs 300 de fotografii.
În cadrul expoziţiei de la castel vor putea fi admirate doar fotografiile premiate, 63 la număr, precum şi o fotografie selectată de membrii familiei regretatului artist fotograf careian, Vasile Vénig László. Realizatorul celei mai bune creaţii fotografice va fi recompensat cu suma de 250 EURO, care reprezintă şi marele premiu din cadrul Salonului.
Expoziţia de fotografie va putea fi admirată în Sala de Expoziţii de la parterul castelului Károlyi timp de două săptămâni, conform programului Muzeului Municipal Carei, de marţi până dumnică, între orele 09 -17. Organizatării invită cu drag pe toţi cei interesaţi, intrarea la eveniment fiind liberă, în limita locurilor disponibile.