Lotul şantajiştilor: Interlopul Tona, condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare. Pedepse cu suspendare pentru complici

Judecătoria Carei a pronunţat sentinţa în dosarul „Şantajiştilor”, în care interlopul Lakatos Andrei, zis Tona, alături de patru complici, la începutul lunii februarie 2016, au şantajat o femeie pentru a o determina să evacueze un apartament situat în municipiul Carei. Tona a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare, în timp ce complicii săi Berki Bela, Daroczi Giani, Kocze Tiberiu şi Szilagyi Gheorghe Francisc au primit pedepse cu suspendare.

sentinta

„Condamnă pe inculpatul L.A. (Lakatos Andrei – n.r.) la pedeapsa cea mai grea de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare. În baza art.67 alin.1 C.pen. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a, b C.pen. pe o perioadă de doi ani, după executarea pedepsei închisorii. În baza art.65 alin.1 C.pen. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a, b C.pen. pe durata executării pedepsei închisorii. În baza art.72 alin.1 C.pen scade din durata pedepsei închisorii pronunţate perioadele reţinerii arestării preventive şi a arestului la domiciliu, începând cu 04.02.2016 până la 06.07.2016”, se arată în sentinţa Judecătoriei Carei.
Berki Bela a fost condamnat la un an şi opt luni cu suspendare, iar Daroczi Giani, Kocze Tiberiu şi Szilagyi Gheorghe Francisc la un an şi patru luni cu suspendare. De asemenea, potrivit sentinţei Judecătoriei Carei, Berki Bela, Daroczi Giani şi Kocze Tiberiu vor presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la S.C. Salvgardenprest Tăşnad SRL sau la Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Oraşului Tăşnad, iar Szilagyi Gheorghe Francisc va presta tot 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Carei – Direcţia Serviciilor Locale Publice sau la Asociaţia Puffi Carei.
Sentinţa Judecătoriei Carei nu este definitivă. Aceasta a fost atacată prin apel de către Lakatos Andrei, zis Tona.
Polițişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Carei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, cu sprijinul de specialitate al S.O.S Oradea, i-au prins în flagrant, în data de 4 februarie 2016, pe: Lakatoş Andrei, de 54 ani, din Carei, Berki Bella, de 34 ani, din Tăşnad, Daroczi Giani, de 46 ani, din Pir, Gheorghe Francisc Silagyi, de 31 ani, din Carei, Koce Tiberiu, de 42 ani, din Pir, care prin ameninţări ar fi încercat să o determine pe Ileana P., din Berveni, să evacueze un apartament situat în municipiul Carei. Cei cinci au fost reţinuţi de poliţiştii careieni pe o perioada de 24 ore, sub aspectul săvârşiri infracţiunii de şantaj.
Lakatos Andrei, Berki Bella şi Daroczi Giani au fost arestaţi, în timp ce complicii Tiberiu Koce şi Gheorghe Francisc Silagyi au fost puşi sub control judiciar. Lotul şantajiştilor a fost trimis în judecată de către Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei în luna martie a acestui an.


Lasă un răspuns