Patru tineri care au tâlhărit două victime în luna august, intrând înarmaţi cu o toporişcă în casa acestora, au fost trimişi în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei. Doi dintre autori, Silaghi Gabriel, Varga Sergiu Florin, acuzaţi de tâlhărie calificată, au fost trimişi în judecată în stare de arest, inculpaţii Varga Vasile Andrei și Rezmives Florin Adrian fiind acuzaţi de complicitate la tâlhărie. De asemenea, au fost trimişi în judecată alţi doi inculpaţi, care în luna septembrie au tâlhărit un taximetrist.

judecatorie2
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii careieni, Silaghi Gabriel, împreună cu inculpaţii Varga Vasile Andrei, Varga Sergiu Florin și Resmives Florin Adrian, după o înţelegere prealabilă şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în noaptea de 28/29 august 2016, în jurul orei 03.00, prin constrângere (violenţă şi ameninţare) au intrat în locuinţa persoanelor vătămate G. D. şi G. F. D., fără consimţământul acestora, inculpatul fiind înarmat cu o „toporişcă fără muchie”, folosită la intimidarea persoanelor vătămate, în vederea luării sumei de 250 euro, sub ameninţarea cu acte de violenţă şi cu moartea, inculpatul a şi obţinut-o de la persoana vătămată G. D.
Activitatea infracţională a inculpatului Silaghi Gabriel a început în cursul serii de 28 august 2016, când s-a întâlnit cu persoana vătămată G. F. D., i-a cerut suma de 250 euro, a ameninţat-o cu acte de violenţă dacă nu îi remite suma de bani, a agresat-o aşa cum rezultă din raportul de expertiză medico-legală care concluzionează că persoana vătămată a suferit leziuni (echimoze la nivelul gâtului şi braţului stâng) care s-au putut produce, prin lovire cu un corp dur şi/sau comprimare cu degetele şi necesită 1-2 zile de îngrijiri medicale. Sub constrângere, persoana vătămată, însoţită de cei patru inculpaţi, s-au deplasat la locuinţa sa, unde sub ameninţare, persoana vătămată G. D., le-a remis suma de 250 euro.
La instrumentarea dosarului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Carei care au efectuat acte de urmărire penală sub supravegherea procurorului.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Judecătoria Carei.
De asemenea, Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Rostaș Vasile Marius şi Dano Robert Lajos, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, prev. şi ped. de art. 233 C. pen., art. 234 alin.1, lit.a,d şi e C. pen., cu aplic.art. 113 alin.2 şi 3 C. pen.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În seara de 28.09.2016, minorii Rostaş Vasile şi Dano Robert, sub ameninţarea şi folosirea cuţitului, au deposedat partea vătămată R.A. – conducător taxi, de un telefon mobil marca Huawei, telefon care-i fusese lăsat acestuia drept garanţie pentru prestarea unor servicii de transport.
La instrumentarea dosarului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Carei care au efectuat acte de urmărire penală sub supravegherea procurorului.